Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Награда за Позориште лутака на Фестивалу у Бања Луци

rssBookmark and Share

Ниш 16.10.2018. Јужна Србија Инфо

На Седамнаестом међународном фестивалу позоришта за дјецу, који се одржавао од 7 до 12. октобра у Бања Луци (Република Српска, Босна и Херцеговина), стручни жири доделио је награду за глумачко остварење Биљани Раденковић за улогу Баба Верице у представи „Цвеће мале Иде“

Награда за Позориште лутака на Фестивалу у Бања Луци

У такмичарском програму фестивала учествовало је 13 професионалних позоришта из Пољске, Гватемале, Турске, Хрватске, Италије, Рсуије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије.

У пратећем програму одигране су четири представе, а у част награђених на затварању фестивала и ове године наступило је Позориштанце “Пуж”. Организатор фестивала је Дјечије позориште Републике Српске.

Награда за најбољу представу у целини припала је представи “Орфеј” Дечјег позоришта Суботица. Жири је заседао у саставу: Алек Родић, глумац и директор Малог позоришта „Душко Радовић“ (Београд, Србија), Јарослав Антоњук, редитељ и директор Театра глумца и лутке (Ломжа, Пољска), Раде Симовић, драматург и театролог (Бања Лука, Република Српска).

Представу „Цвеће мале Иде“ режирала је Марија Крстић, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Биљана Раденковић, Александра Павловић, Станислава Јоковић, Младен Милојковић и Срђан Миљковић.

Бањалучки фестивал има за циљ да најмлађој публици и културној јавности представи лепезу стилова и форми позоришног изражавања и најбоље представе за децу са домаће и међународне сцене, као и размену искустава у области културе.

Ово је било прво фестивалско извођење представе „Цвеће мале Иде“, коју већ за седам дана очекује и учешће на Фестивалу представа за децу и младе „Мали Јоаким“ који се ове године одржава у Ужицу.

Коментара: 0


#   Ниш   позориште   Позориште лутака   Ана Ђорђевић   Мирјана Ђорђевић   Република Српска   Биљана Раденковић   Александра Павловић   Бања Лука   Фестивал позоришта за децу   Цвеће мале иде (представа)
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима