Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nagrada za Pozorište lutaka na Festivalu u Banja Luci

rssBookmark and Share

Niš 16.10.2018. Južna Srbija Info

Na Sedamnaestom međunarodnom festivalu pozorišta za djecu, koji se održavao od 7 do 12. oktobra u Banja Luci (Republika Srpska, Bosna i Hercegovina), stručni žiri dodelio je nagradu za glumačko ostvarenje Biljani Radenković za ulogu Baba Verice u predstavi „Cveće male Ide“

Nagrada za Pozorište lutaka na Festivalu u Banja Luci

U takmičarskom programu festivala učestvovalo je 13 profesionalnih pozorišta iz Poljske, Gvatemale, Turske, Hrvatske, Italije, Rsuije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

U pratećem programu odigrane su četiri predstave, a u čast nagrađenih na zatvaranju festivala i ove godine nastupilo je Pozorištance “Puž”. Organizator festivala je Dječije pozorište Republike Srpske.

Nagrada za najbolju predstavu u celini pripala je predstavi “Orfej” Dečjeg pozorišta Subotica. Žiri je zasedao u sastavu: Alek Rodić, glumac i direktor Malog pozorišta „Duško Radović“ (Beograd, Srbija), Jaroslav Antonjuk, reditelj i direktor Teatra glumca i lutke (Lomža, Poljska), Rade Simović, dramaturg i teatrolog (Banja Luka, Republika Srpska).

Predstavu „Cveće male Ide“ režirala je Marija Krstić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Stanislava Joković, Mladen Milojković i Srđan Miljković.

Banjalučki festival ima za cilj da najmlađoj publici i kulturnoj javnosti predstavi lepezu stilova i formi pozorišnog izražavanja i najbolje predstave za decu sa domaće i međunarodne scene, kao i razmenu iskustava u oblasti kulture.

Ovo je bilo prvo festivalsko izvođenje predstave „Cveće male Ide“, koju već za sedam dana očekuje i učešće na Festivalu predstava za decu i mlade „Mali Joakim“ koji se ove godine održava u Užicu.

Komentara: 0


#   Niš   pozorište   Pozorište lutaka   Ana Đorđević   Mirjana Đorđević   Republika Srpska   Biljana Radenković   Aleksandra Pavlović   Banja Luka   Festival pozorišta za decu   Cveće male ide (predstava)
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima