Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Народно позориште у Нишу добија "Малу сцену", почела изградња

rssBookmark and Share

Ниш 30.12.2022. Јужна Србија Инфо

Народно позориште у Нишу добиће следеће године Малу сцену, што ће значити проширење репертоара, прилику да млади уметници изводе нове представе и могућност да се у нишком театру истовремено изводе две представе.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Рок за завршетак радова које са милион евра финансира држава је 270 дана и према плану је предвиђено да Мала сцена буде готова новембра идуће године.
Ово је најбољи показатељ како заједно можемо све да урадимо. Када један пројекат стоји седам година у фиоци и када удружимо снаге – Народно позориште и град и објаснимо зашто је важно да ова установа има Малу сцену, онда имамо и резултат. Држава је издвојила милиона евра за доградњу Народног позоришта на радост свих запослених и љубитеља уметности и културе у нашем граду, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски, која је заједно са директором Народног позоришта обишла припреме радове на изградњи Мале сцене.

Градоначелница је навела да Народно позориштеа има чиме да се похвали, од државних признања до највећег признања града – Награде 11. јануар јер су показали посебан однос и створили сами могућност да се договоре, али је важно и што град има другачији однос према установи чији је оснивач.

Она је нагласила да ће мала сцена пружити могућност младим уметницима да изводе представе, афирмишу се и што је подједнако важно да се после завршених студија у Београду врате у Ниш и ту добију посао.

Директор Народног позоришта у Нишу Спасоје Ж. Миловановић је истакао је задовољство што ће, у години када нишки театар слави 135 година постојања и континуираног рада, добити и Малу сцену.
Заиста велики дан и за Народно позориште и за град, као и за уметност у целини. Изградњом Мале сцене, која нашој установи недостаје практично од оснивања, омогућићемо младим људима да представе своје знање и таленат, а уједно је то нова понуда у нашем репертоару, изјавио је он.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Народно позориште   Мала сцена позориште
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима