Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Narodno pozorište u Nišu dobija "Malu scenu", počela izgradnja

rssBookmark and Share

Niš 30.12.2022. Južna Srbija Info

Narodno pozorište u Nišu dobiće sledeće godine Malu scenu, što će značiti proširenje repertoara, priliku da mladi umetnici izvode nove predstave i mogućnost da se u niškom teatru istovremeno izvode dve predstave.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Rok za završetak radova koje sa milion evra finansira država je 270 dana i prema planu je predviđeno da Mala scena bude gotova novembra iduće godine.
Ovo je najbolji pokazatelj kako zajedno možemo sve da uradimo. Kada jedan projekat stoji sedam godina u fioci i kada udružimo snage – Narodno pozorište i grad i objasnimo zašto je važno da ova ustanova ima Malu scenu, onda imamo i rezultat. Država je izdvojila miliona evra za dogradnju Narodnog pozorišta na radost svih zaposlenih i ljubitelja umetnosti i kulture u našem gradu, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je zajedno sa direktorom Narodnog pozorišta obišla pripreme radove na izgradnji Male scene.

Gradonačelnica je navela da Narodno pozorištea ima čime da se pohvali, od državnih priznanja do najvećeg priznanja grada – Nagrade 11. januar jer su pokazali poseban odnos i stvorili sami mogućnost da se dogovore, ali je važno i što grad ima drugačiji odnos prema ustanovi čiji je osnivač.

Ona je naglasila da će mala scena pružiti mogućnost mladim umetnicima da izvode predstave, afirmišu se i što je podjednako važno da se posle završenih studija u Beogradu vrate u Niš i tu dobiju posao.

Direktor Narodnog pozorišta u Nišu Spasoje Ž. Milovanović je istakao je zadovoljstvo što će, u godini kada niški teatar slavi 135 godina postojanja i kontinuiranog rada, dobiti i Malu scenu.
Zaista veliki dan i za Narodno pozorište i za grad, kao i za umetnost u celini. Izgradnjom Male scene, koja našoj ustanovi nedostaje praktično od osnivanja, omogućićemo mladim ljudima da predstave svoje znanje i talenat, a ujedno je to nova ponuda u našem repertoaru, izjavio je on.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Narodno pozorište   Mala scena pozorište
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima