Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од данас позориште, концерти, биоскоп - манифестације до 500 људи, маске и дистанца од 1,5 метара

Bookmark and Share

24.08.2020. Јужна Србија Инфо

Од понедељка, 24. августа, дозвољено је одржавање културних дешавања са присуством публике, попут биоскопа, позоришта и концерата у институцијама културе, уз ограничења којих се организатори морају строго придржавати, одлучио је Кризни штаб.

Народно позориште Ниш
Народно позориште Ниш

Дозвољено је присуство публике или гледалаца, али њихов број не сме да прелази пет стотина. То значи да ни у биоскопским и позоришним салама, али ни у већим халама и аренама, не сме бити више од 500 гледалаца.

Додатно, организатори треба да се придржавају свих превентивних мера при организовању догађаја, које су договорене на састанку премијерке Ане Брнабић и представника позоришта, биоскопа и манифестација.

Морају се носити маске и поштовати физичка дистанца од 1,5 метара односно једног празног седишта између људи. Одређена је и адекватна физичка дистанца на догађајима на отоверном.

Одлучено је на темељу нешто повољније епидемиолошке ситуације, а у циљу очувања психичког здравља и социјалног живота корисника, дозволе посете старачким домовима, установама социјалне заштите и сличним објектима. Посете су дозвољене искључиво уз најстроже поштовање свих превентивних мера и протокола о посетама.

Кризни штаб подсећа све грађане на то да се епидемиолошка ситуација постепено побољшава, али да је опасност од заразе коронавирусом и даље присутна. Уколико наша дисциплина не буде била на високом нивоу у наредном периоду, то ће се врло јасно одразити бројем прегледа и хоспитализованих особа.

Неопходно је да и даље носимо маске у затвореним просторима, редовно перемо руке, користимо дезинфикациона средства и одржавамо раздаљину.

Кризни штаб наставља да прати развој епидемиолошке ситуације и прилагођава превентивне мере тренутном стању. Веома је битно да и даље будемо одговорни према себи и другима и поштујемо све мере, јер ћемо само тако сви заједно доћи до циља, а то је коначна победа над коронавирусом.


#   биоскоп   позориште   концерт   манифестација   кризни штаб   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима