Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od danas pozorište, koncerti, bioskop - manifestacije do 500 ljudi, maske i distanca od 1,5 metara

Bookmark and Share

24.08.2020. Južna Srbija Info

Od ponedeljka, 24. avgusta, dozvoljeno je održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike, poput bioskopa, pozorišta i koncerata u institucijama kulture, uz ograničenja kojih se organizatori moraju strogo pridržavati, odlučio je Krizni štab.

Narodno pozorište Niš
Narodno pozorište Niš

Dozvoljeno je prisustvo publike ili gledalaca, ali njihov broj ne sme da prelazi pet stotina. To znači da ni u bioskopskim i pozorišnim salama, ali ni u većim halama i arenama, ne sme biti više od 500 gledalaca.

Dodatno, organizatori treba da se pridržavaju svih preventivnih mera pri organizovanju događaja, koje su dogovorene na sastanku premijerke Ane Brnabić i predstavnika pozorišta, bioskopa i manifestacija.

Moraju se nositi maske i poštovati fizička distanca od 1,5 metara odnosno jednog praznog sedišta između ljudi. Određena je i adekvatna fizička distanca na događajima na otovernom.

Odlučeno je na temelju nešto povoljnije epidemiološke situacije, a u cilju očuvanja psihičkog zdravlja i socijalnog života korisnika, dozvole posete staračkim domovima, ustanovama socijalne zaštite i sličnim objektima. Posete su dozvoljene isključivo uz najstrože poštovanje svih preventivnih mera i protokola o posetama.

Krizni štab podseća sve građane na to da se epidemiološka situacija postepeno poboljšava, ali da je opasnost od zaraze koronavirusom i dalje prisutna. Ukoliko naša disciplina ne bude bila na visokom nivou u narednom periodu, to će se vrlo jasno odraziti brojem pregleda i hospitalizovanih osoba.

Neophodno je da i dalje nosimo maske u zatvorenim prostorima, redovno peremo ruke, koristimo dezinfikaciona sredstva i održavamo razdaljinu.

Krizni štab nastavlja da prati razvoj epidemiološke situacije i prilagođava preventivne mere trenutnom stanju. Veoma je bitno da i dalje budemo odgovorni prema sebi i drugima i poštujemo sve mere, jer ćemo samo tako svi zajedno doći do cilja, a to je konačna pobeda nad koronavirusom.


#   bioskop   pozorište   koncert   manifestacija   krizni štab   Koronavirus
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima