Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржана годишња скупштина Удружења писаца општине Лесковац

rssBookmark and Share

Лесковац 03.03.2011. Душан Коцић

Посебан успех редовно појављивање Помака, гласила Удружења писаца, јер је лане изашао 50. јубиларни број у коме се објављени прилози афирмисаних, али и мање познатих стваралаца са југа Србије и из других крајева Републике

Детаљ са седнице Скупштине Удружења писаца општине Лесковац
Детаљ са седнице Скупштине Удружења писаца општине Лесковац

ЛЕСКОВАЦ – На данашњој годишњој Скупштини Удружења писаца општине Лесковац једногласно је подржан извештај о прошлогодишњем раду, финасијски извештај и усвојен план рада за 2011. годину.

Оцењено је да је Удружење писаца успешно извршавало предвиђене задатаке иако се, као и слична удружења, суочавало са бројним финансијским потешкоћама.

Оно што је оцењено као посебан успех руководства је редовно појављивање Помака, гласила удружења писаца, а лане је, на пример, изашао 50. јубиларни број тог гласила у коме се објављују прилози афирмисаних, али и мање познатих стваралаца са југа Србије и из других крајева Републике.

-Уз помоћ наше удружења, неколико вредних писаца попут Љиљане Јањић, Снежане Јањић и Добросава Туровића, прошле године су штамапли своје књиге – подсетила је Верица Баторовић-Божовић, председника Удружења писаца општине Лесковац.

Баторовић-Божовић је истакла да је Удружење писаца имало подршку локалне самоуправе у штампању Помака, а нада се да ће тако бити и ове године.

-Заједно са породицом Вукашина Цонића, Удружење писаца прошле године је организовало први књижевни конкурс под називом познатог писца и публицисте Вукашина Цонића, који је давно преминуо – подсетила је Баторевић-Божовић.

Она је закључила да је задатак Удружења писаца да и ове године изађу два броја часописа Помак, а подвукла да је чланова удружења најавило штампање својих нових књига.

 


#   Лесковац   општина   књижевни конкурс
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима