Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održana godišnja skupština Udruženja pisaca opštine Leskovac

rssBookmark and Share

Leskovac 03.03.2011. Dušan Kocić

Poseban uspeh redovno pojavljivanje Pomaka, glasila Udruženja pisaca, jer je lane izašao 50. jubilarni broj u kome se objavljeni prilozi afirmisanih, ali i manje poznatih stvaralaca sa juga Srbije i iz drugih krajeva Republike

Detalj sa sednice Skupštine Udruženja pisaca opštine Leskovac
Detalj sa sednice Skupštine Udruženja pisaca opštine Leskovac

LESKOVAC – Na današnjoj godišnjoj Skupštini Udruženja pisaca opštine Leskovac jednoglasno je podržan izveštaj o prošlogodišnjem radu, finasijski izveštaj i usvojen plan rada za 2011. godinu.

Ocenjeno je da je Udruženje pisaca uspešno izvršavalo predviđene zadatake iako se, kao i slična udruženja, suočavalo sa brojnim finansijskim poteškoćama.

Ono što je ocenjeno kao poseban uspeh rukovodstva je redovno pojavljivanje Pomaka, glasila udruženja pisaca, a lane je, na primer, izašao 50. jubilarni broj tog glasila u kome se objavljuju prilozi afirmisanih, ali i manje poznatih stvaralaca sa juga Srbije i iz drugih krajeva Republike.

-Uz pomoć naše udruženja, nekoliko vrednih pisaca poput Ljiljane Janjić, Snežane Janjić i Dobrosava Turovića, prošle godine su štamapli svoje knjige – podsetila je Verica Batorović-Božović, predsednika Udruženja pisaca opštine Leskovac.

Batorović-Božović je istakla da je Udruženje pisaca imalo podršku lokalne samouprave u štampanju Pomaka, a nada se da će tako biti i ove godine.

-Zajedno sa porodicom Vukašina Conića, Udruženje pisaca prošle godine je organizovalo prvi književni konkurs pod nazivom poznatog pisca i publiciste Vukašina Conića, koji je davno preminuo – podsetila je Batorević-Božović.

Ona je zaključila da je zadatak Udruženja pisaca da i ove godine izađu dva broja časopisa Pomak, a podvukla da je članova udruženja najavilo štampanje svojih novih knjiga.

 


#   Leskovac   opština   književni konkurs
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima