Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučje: Pokrenuta inicijativa za vraćanje statusa opštine

rssBookmark and Share

Leskovac 31.08.2015. Leskovac.RS

Branislav Blagojević iz Bunuškog Čifluka izabran je za predsednika Inicijativnog odbora za vraćanje statusa opštine Vučju, potpredsednik će biti Dragan Kajsner iz Vučja, a sekretar Zoran Marković iz Belog Potoka.

Vučje: centar varoši (foto: D.Kocić)
Vučje: centar varoši (foto: D.Kocić)

Ovu inicijativu je svojim potpisom podržalo oko 1.200 stanovnika ovog kraja, što je duplo više od broja propisanog zakonom, a gradska vlast ima obavezu da odgovori  u roku od dva meseca od trenutka njene predaje.

Oduzimanjem statusa opštine, Vučje je osuđeno na zaostajanje u razvoju. Ovakvo višedecenijsko iskustvo je nedvosmisleno pokazalo da  jedino putem formiranja opštine, u Vučju može doći do poboljšanja u zadovoljavanju potreba svih građana sa ovog područja. Dobra i efikasna komunikacija među naseljenim mestima sa sedištem opštine može se ostvariti jedino na manjoj teritoriji i među građanima sa istim ili sličnim interesnim ciljevima (razvojnim, komunalnim, administrativnim), samtraju u ovom odboru.

Buduća opština Vučje obuhvatala bi teritoriju od 26 mesnih zajednica sa oko 17.000 stanovnika. To područje se ne poklapa sa područjem od pre 50 godina, kad je ta teritorija bila opština. Veliko Trnjane, Gornja i Donja Jajina, Šišince i Kukulovce ne bi ušlo u sastav nove-stare opštine Vučje, jer stanovnici ovih sela su više vezani za Leskovac.

Komentara: 0


#   Leskovac   opština   Vučje   Veliko Trnjane   Donja Jajina   gradska vlast   Branislav Blagojević
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima