Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Синоћ свечано отворен "Нишвил 2016."

rssBookmark and Share

12.08.2016. Град Ниш

У здању нишке Тврђаве отворен је Нишвил Џез фестивал који представља престижни музички догађај који окупља реномиране светске музичаре и поштоваоце овог специфичног музичког жанра.

Синоћ свечано отворен "Нишвил 2016."

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић  уручио је Љубомиру Матијаци чувеном тромбонисти награду за животно дело на отварању фестивала Нишвил 2016.
Матијаца је легенда џез сцене , овим музичким жанром бави се од средине педесетих година прошлог века.

Ове године стиже нам  и новина ,под слоганом “никад не лупај бубњеве” на предстојећем Нишвилу одржаће се такмичење у свирању бубњева на новом “Ер стејџу” на надувавање,што је савакако додатна атракција за све посетиоце.

Сваке године број посетилаца расте па ће и ове године верујемо преко  100 хиљада људи моћи да ужива у музици и пратећим садржајима овог престижног фестивала.

Ниш ће и ове године током трајања фестивала Нишвил бити у бојама џез волонтера.

Препознатљиви на сваком кораку шириће позитивну енергију и дати велики допринос успешној организацији Нишвила.

На овогодишњем фестивалу наступиће и Биља Крстић  рођена Нишлијка која се након веома успешне поп каријере као чланица више састава, али и као солиста, са још већим успехом отиснула у етно  воде .

Први контакт са музичком традицијом интерпретираном на уметнички начин имала је још као ученица нишке средње музичке школе и чланица школског ансамбла „Хор Младих – Др Војислав Вучковић”  и то  у време највећих успеха тог хора: победе на СФРЈ такмичењу у Цељу, незваничне титуле најбољег европског мешовитог хора на такмичењу у белгијском Нерпелту и победе на светском конкурсу  Би Би Сиј-а: „Нека народи певају”.


#   фестивал   Нишвил   Дарко Булатовић   Војислав Вучковић     Биља Крстић
@nisville @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима