Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sinoć svečano otvoren "Nišvil 2016."

rssBookmark and Share

12.08.2016. Grad Niš

U zdanju niške Tvrđave otvoren je Nišvil Džez festival koji predstavlja prestižni muzički događaj koji okuplja renomirane svetske muzičare i poštovaoce ovog specifičnog muzičkog žanra.

Sinoć svečano otvoren "Nišvil 2016."

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović  uručio je Ljubomiru Matijaci čuvenom trombonisti nagradu za životno delo na otvaranju festivala Nišvil 2016.
Matijaca je legenda džez scene , ovim muzičkim žanrom bavi se od sredine pedesetih godina prošlog veka.

Ove godine stiže nam  i novina ,pod sloganom “nikad ne lupaj bubnjeve” na predstojećem Nišvilu održaće se takmičenje u sviranju bubnjeva na novom “Er stejdžu” na naduvavanje,što je savakako dodatna atrakcija za sve posetioce.

Svake godine broj posetilaca raste pa će i ove godine verujemo preko  100 hiljada ljudi moći da uživa u muzici i pratećim sadržajima ovog prestižnog festivala.

Niš će i ove godine tokom trajanja festivala Nišvil biti u bojama džez volontera.

Prepoznatljivi na svakom koraku širiće pozitivnu energiju i dati veliki doprinos uspešnoj organizaciji Nišvila.

Na ovogodišnjem festivalu nastupiće i Bilja Krstić  rođena Nišlijka koja se nakon veoma uspešne pop karijere kao članica više sastava, ali i kao solista, sa još većim uspehom otisnula u etno  vode .

Prvi kontakt sa muzičkom tradicijom interpretiranom na umetnički način imala je još kao učenica niške srednje muzičke škole i članica školskog ansambla „Hor Mladih – Dr Vojislav Vučković”  i to  u vreme najvećih uspeha tog hora: pobede na SFRJ takmičenju u Celju, nezvanične titule najboljeg evropskog mešovitog hora na takmičenju u belgijskom Nerpeltu i pobede na svetskom konkursu  Bi Bi Sij-a: „Neka narodi pevaju”.


#   festival   Nišvil   Darko Bulatović   Vojislav Vučković     Bilja Krstić
@nisville @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima