Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен Сајам књига и графике у Нишу

rssBookmark and Share

23.11.2017. Јужна Србија Инфо

Синоћ је у хали "Чаир" отворен овогодишњи сајам је 54. по реду традиционални НИШКИ САЈАМ КЊИГА и са крилатицом ПОХВАЛА КЊИЗИ. Сајам је отварио, Академик Милосав Тешић

Отворен Сајам књига и графике у Нишу

Милосав Тешић (Љештанско код Бајине Баште, 1947) песник, есејист, лексикограф. Дипломирао је и магистрирао на Филолошком факултету у Београду. Ради у Институту за српски језик као уредник Речника српског књижевног и народног језика. Живи у Београду. Члан је САНУ.

Организатор Сајма књига, Нишки културни центар, и овај пут потрудио се да доведе наше највеће и најзначајније издавачке и књижарске куће, са издањима из области лепе књижевности, уметности, свих научних области. Биће присутни штандови са речницима и уџбеницима страних језика, издањима за децу и антикварним књигама, научно-популарним и енциклопедијским издањима...

Данас на програму..

Четвртак, 23. новембар, Промотивни простор сајма

16,00   Представљање књиге за децу Како сам постао псето Виолете Јовић („Пчелица“, Чачак).
 
17,00   Скривена историја Срба – представљање четири књиге: Настанак и ширење цивилизације, Древна царства, Ратничке државе, Доба хришћанства, аутори Јован И. Деретић, Драгољуб П. Антић („Ганеша клуб“, Београд).

18,30   Гост дана – Дејан Стојиљковић, књижевник и романописац из Ниша. Представљање романа Олујни бедем („Лагуна“, Београд, 2017). Говори Дејан Милутиновић.

Цена улазнице је 120, а за групне посете ученика и студената 50 динара.

Сајам траје до 29. новембра.

Фото: Јужна Србија


#   Сајам књига   Нишки културни центар   историја   Дејан Стојиљковић   српски језик
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима