Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки сајам књига посетило више од 13.000 љубитеља писане речи

rssBookmark and Share

01.12.2017. Јужна Србија Инфо

Овогодишњи Нишки сајам књига посетило је више од 13 000 љубитеља писане речи, а нарочито је било много деце, што потврђује да су основне и средње школе из Ниша и околине веома озбиљно схватиле значај и смисао ове традиционалне манифестације.

Фото: НКЦ
Фото: НКЦ

На Сајму се представило више од 80 књижевних и стрипских излагача који су понудили максималне могуће попусте, а посебно интересовање су изазвали антиквари који су посетиоцима понудили бројна издања издавачких гиганата из некадашње Југославије. На Сајму су равноправно биле заступљене белетристика, стручна литература и разноврсна публицистика, књиге намењене деци и издања намењена одраслима, књижевна и научна дела али и стрип албуми, капитална и енциклопедијска издања, али и најновији бестселери и популарна литература.

Током Сајма је у простору за промоције, презентације и трибине уприличено више од тридесет разноврсних програмских активности, а међу гостима Сајма била су нека од највећих имена нишке, српске и европске литерарне и стрипске сцене (академик Милосав Тешић, један од најпревођенијих српских писаца др Зоран Живковић, писац и музичар Марко Шелић Марчело,  стрип аутори Жељко Пахек и Владимир Крстић Лаци, нишки аутори Дејан Стојиљковић, Милош Петковић и Виолета Јовић, историчар Јован Деретић).

У структурном и организационом смислу овогодишњи Сајам је у потпуности одговорио високим захтевима посетилаца, излагача и целокупне нишке јавности, јер се показало да је увођење стрипског сајма као новитета у сваком погледу пун погодак, као и да је могуће помирити два донекле разнородна аспекта ове сајамске манифестације – његову тржишно-комерцијалну природу и друштвено значајну културно-уметничку суштину.

Да би се додатно афирмисао медиј књиге, организатор Сајма Нишки културни центар организовао је током Сајма и наградну игру за посетиоце овог догађаја. Сви заинтересовани посетиоци могли су да оставе своју поништену карту са уписаним личним подацима у посебну кутију на самом улазу у Халу „Чаир“, да би након Сајма било организовано свечано извлачење добитника пред телевизијским камерама. Извлачење ће бити одржано у понедељак, 4. Децембра на НТВ-у у 16 сати, у емисији „Добар дан“, а троје награђених добиће као награду капитална издања Издавачких кућа „Православна реч“ и Нишки културни центар.


#   Сајам књига   Нишки културни центар   Милош Петковић   Марко Шелић   Дејан Стојиљковић   Зоран Живковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима