Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren Sajam knjiga i grafike u Nišu

rssBookmark and Share

23.11.2017. Južna Srbija Info

Sinoć je u hali "Čair" otvoren ovogodišnji sajam je 54. po redu tradicionalni NIŠKI SAJAM KNjIGA i sa krilaticom POHVALA KNjIZI. Sajam je otvario, Akademik Milosav Tešić

Otvoren Sajam knjiga i grafike u Nišu

Milosav Tešić (Lještansko kod Bajine Bašte, 1947) pesnik, esejist, leksikograf. Diplomirao je i magistrirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radi u Institutu za srpski jezik kao urednik Rečnika srpskog književnog i narodnog jezika. Živi u Beogradu. Član je SANU.

Organizator Sajma knjiga, Niški kulturni centar, i ovaj put potrudio se da dovede naše najveće i najznačajnije izdavačke i knjižarske kuće, sa izdanjima iz oblasti lepe književnosti, umetnosti, svih naučnih oblasti. Biće prisutni štandovi sa rečnicima i udžbenicima stranih jezika, izdanjima za decu i antikvarnim knjigama, naučno-popularnim i enciklopedijskim izdanjima...

Danas na programu..

Četvrtak, 23. novembar, Promotivni prostor sajma

16,00   Predstavljanje knjige za decu Kako sam postao pseto Violete Jović („Pčelica“, Čačak).
 
17,00   Skrivena istorija Srba – predstavljanje četiri knjige: Nastanak i širenje civilizacije, Drevna carstva, Ratničke države, Doba hrišćanstva, autori Jovan I. Deretić, Dragoljub P. Antić („Ganeša klub“, Beograd).

18,30   Gost dana – Dejan Stojiljković, književnik i romanopisac iz Niša. Predstavljanje romana Olujni bedem („Laguna“, Beograd, 2017). Govori Dejan Milutinović.

Cena ulaznice je 120, a za grupne posete učenika i studenata 50 dinara.

Sajam traje do 29. novembra.

Foto: Južna Srbija


#   Sajam knjiga   Niški kulturni centar   istorija   Dejan Stojiljković   srpski jezik
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima