Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворена традиционална Ивањданска ликовна колонија у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 05.07.2022. Јужна Србија Инфо

Ивањданска ликовна колонија, која се ове године традиционално одржава 17. пут, отворена је јуче и трајаће до четвртка 7. јула ове године. Сликари, који су се окупили у Дому културе где ће стварати су Саша Болчина, Љубомир Цекић, Бата Стојковић, Милена Аранђеловић, Филип Костески, Драган Поповић и Милан Илић.

Отворена традиционална Ивањданска ликовна колонија у Прокупљу

Учесници ове колоније ће као и сваки пут до сада сликати на слободу тему, јер кад се уметници не обавезују да стварају на задате теме, како је рекао један од организатора и учесник колоније, тек тада слика буде права и из душе.

-Свако осликано платно наших сликара, учесника ове колоније је прича која овде почне, а заврши се у оку посетилаца. Они је доживе различито, али у њима углавном преовладају лепе емоције. Њих понекад изазове целокупно дело, а понекад само неки детаљ. Кад кад само игра боја успе да загреје душу и срце посматрача, истакао је у име организатора, али и један од учесника Ивањданске ликовне колоније Милан Илић Трша.

Он је нагласио да ће настала дела, љубитељи сликарства, моћи ће да виде у програму, којим ће бити обележена градска слава Свети Прокопије 18. јула 2022. године.

-Представљање наших слика поводом градске славе Свети Прокопије нам посебно значи, јер се дешава у данима који су важни за нас Прокупчане и наш град, зато је задовољство веће, нагласио је Илић

Он је подсетио да  је циљ ове колоније првенствено био да се продајом насликаних дела, помогне у обнови манастира Светог Ђорђа у Ајдановцу. Сада је она прерасла у озбиљну манифестацију, а досадашњи учесници истичу да се поносе тиме да су баш на овај начин, кроз уметничко стваралаштво, могли да помогну.

У раду и овогодишње Ивањданске колоније, пети пут заредом, учествују чланови Удружења оболелих од церебралне и дечије парализе Прокупље.


#   Прокупље   ликовна колонија   Драган Поповић   сликарство   Ивањданска ликовна колонија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима