Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворени нишки филмски сусрети

rssBookmark and Share

26.08.2012. Autor : B.Anđelić

Српски глумци су у Нишкој тврђави преузели кључеве града, чиме је симболично почео 47. Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма.

Отворени нишки филмски сусрети

Кључеве града је преузела синоћ овогодишња председница жирија глумица Злата Нуманагић, а фестивал је званично отворио глумац Александар Срећковић – Кубура, најуспешнији глумац претходних филмских сусрета по оцени нишке публике.

Нуманагићева је рекла да је узбуђење преузимањем кључева града велико, али је још значајније сазнање да и глумци „имају кључеве срца нишке публике“.

На фестивалу, који траје до 30. августа, биће прикаказано 13 филмова у конкуренцији за награде.

Вечерас су у програму фестивала приказана два филма „Шешир професора Косте Вујића“ и „Црна Зорица“, а сутра су на програму остварења „Зверињак“ и „ДР Реј и ђаволи“.

Церемонија отварања завршена је ватрометом, а непосредно пре програма у Нишкој тврђави, за глумце и госте организован је пријем у Градској кући.

Домаћин на пријему био је градски већник Срђан Алексић, у одусуству градоначелнмика Зорана Перишића, који је на службеном путу.

На централномн градском тргу у Нишу, вечерас је одржан још један фестивал посвећен вину, а организатор је Културни центар Нишке бање који је организовао долазак више од 20 излагача.


#   глумци   Филмски сусрети   Градски већник   Срђан Алексић   Злата Нуманагић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима