Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoreni niški filmski susreti

rssBookmark and Share

26.08.2012. Autor : B.Anđelić

Srpski glumci su u Niškoj tvrđavi preuzeli ključeve grada, čime je simbolično počeo 47. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma.

Otvoreni niški filmski susreti

Ključeve grada je preuzela sinoć ovogodišnja predsednica žirija glumica Zlata Numanagić, a festival je zvanično otvorio glumac Aleksandar Srećković – Kubura, najuspešniji glumac prethodnih filmskih susreta po oceni niške publike.

Numanagićeva je rekla da je uzbuđenje preuzimanjem ključeva grada veliko, ali je još značajnije saznanje da i glumci „imaju ključeve srca niške publike“.

Na festivalu, koji traje do 30. avgusta, biće prikakazano 13 filmova u konkurenciji za nagrade.

Večeras su u programu festivala prikazana dva filma „Šešir profesora Koste Vujića“ i „Crna Zorica“, a sutra su na programu ostvarenja „Zverinjak“ i „DR Rej i đavoli“.

Ceremonija otvaranja završena je vatrometom, a neposredno pre programa u Niškoj tvrđavi, za glumce i goste organizovan je prijem u Gradskoj kući.

Domaćin na prijemu bio je gradski većnik Srđan Aleksić, u odusustvu gradonačelnmika Zorana Perišića, koji je na službenom putu.

Na centralnomn gradskom trgu u Nišu, večeras je održan još jedan festival posvećen vinu, a organizator je Kulturni centar Niške banje koji je organizovao dolazak više od 20 izlagača.


#   glumci   Filmski susreti   Gradski većnik   Srđan Aleksić   Zlata Numanagić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima