Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почели музички сусрети у Лесковцу, нема места ни за стајање

rssBookmark and Share

Лесковац 06.11.2014. Југмедиа, ЈСИ

Концертом Камерног оркестра „Аморосо“ у свечаној сали градске скупштине синоћ су у Лесковцу почели тродневни Музички сусрети „Др Мира Ивановић“.

Почели музички сусрети у Лесковцу, нема места ни за стајање

Сусрете је отворио наш познати пијаниста и члан уметничког савета сусрета Владимир Милошевић. Он је подсетио да су ови сусрети пре свега велика подршка младим и талентованим музичким уметницима, не само из Лесковца већ и шире, за шта се, као велики поборник за развој културе и пријатељ уметника, посебно залагала Др Мира Ивановић.

Захваљујући њеној упорности и ауторитету који је уживала, Лесковац је после много година добио концертни клавир, подсетио је Владимир Милошевић.

На свечаном концерту отварања са Камерним оркестром „Аморосо“ као солисти, синоћ су наступиле виолинисткиње Јелена Стојановић, Биљана Стевановић и Биљана Јакшић-Николић из Београда и Јелена Пејић из Лесковца, млади гитариста Дамјан Станковић из Врања, пијанисти Иван Мишић, ученица Музичке школе из Лесковца и Иван Башић, студент факултета музичких уметности у Београду и Александар Стафановић, хармоника, Лесковчанин који тренутно живи и ради у Крагујевцу.

На програму Музичких сусрета „Др Мира Ивановић“ вечерас од 19 часова је концерт Градског дечјег хора „Звездице“ у холу Лесковачког културног центра а током дана биће одржано неколико мајсторских радионица за младе таленте са којима ће, између осталих радити Невена Поповић у чијој класи је дипломирао наш пијаниста Владимир Милошевић.

И неспорног и видљивог труда и ентузијазма лесковачких музичких уметника да Лесковцу удахну богатији уметнички живот, у чему су више него успели, годинама се понавља једна иста и веома ружна слика да у салама у којима се одржавају концерти и које нису томе намењене, најчешће места нема ни за стајање.

Тако је било и синоћ на свечаном концерту отварања Музичких сусрета када је добар део публике концерт пратио из ходника кроз отворена врата сале.

Лесковац је иначе, осим позоришне, још пре много деценија направио две велике сале у Дому синдиката, која се издаје под кирију и у некадашњем Дому ЈНА, који је, како смо чули, сада на мети лопова са исчупаним кабловима из зидовима и очигледно никога не занима шта се тамо догађа.

 


#   Лесковац   концерт   Владимир Милошевић   музика   Мира Ивановић   Отворена врата   Јелена Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима