Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријем за чланове етно састава „Траг“ из Републике Српске

rssBookmark and Share

Ниш 07.09.2018. Јужна Србија Инфо

Заменик градоначелника Ниша проф. др Милош Банђур примио је јуче у Градској кући Борислава Максимовића, сарадника за културу представништва Републике Српске у Србији и чланове етно састава „Траг“ из Републике Српске, који у Нишу бораве у оквиру обележавања Дана Републике Српске од 3-8 септембра.

Пријем за чланове етно састава „Траг“ из Републике Српске

Етно група „Траг“ је вокално-инструментални састав који негује традиционалну музику Балкана. Делује од 2003. године. Групу чини десет чланова: четири женска вокала и шест инструменталиста. Акценат је на традиционалним инструментима (фруле, гајде, кавал, тарабуке, тапан), али у саставу су и класични инструменти – гитара и виолина, као и модерни– клавир и бас-гитара.

У срдачном разговору заменик градоначелника је пожелео добродошлицу члановима овог састава и истакао нераскидиве везе између Србије и наших сународника који живе западно од Дрине.Овакве манифестације су један од начина неговања народних традиција и култруно-историјског наслеђа српског народа,речено је између осталог током сусрета.

Етно састав „Траг“ одржаће бесплатан концерт за све Нишлије вечерас од 20 сати у Дому Војске.

На репертоару групе су песме из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Македоније и Бугарске. С обзиром на то да “Траг” често наступа у Русији, у репертоар су уврстили и руске песме. Група Траг је наступала на многим значајним манифестацијама у БиХ и иностранству.


#   Ниш   Милош Банђур   Република Српска   Дани Републике Српске   Етно група Траг
@Milos_Bandjur @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима