Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijem za članove etno sastava „Trag“ iz Republike Srpske

rssBookmark and Share

Niš 07.09.2018. Južna Srbija Info

Zamenik gradonačelnika Niša prof. dr Miloš Banđur primio je juče u Gradskoj kući Borislava Maksimovića, saradnika za kulturu predstavništva Republike Srpske u Srbiji i članove etno sastava „Trag“ iz Republike Srpske, koji u Nišu borave u okviru obeležavanja Dana Republike Srpske od 3-8 septembra.

Prijem za članove etno sastava „Trag“ iz Republike Srpske

Etno grupa „Trag“ je vokalno-instrumentalni sastav koji neguje tradicionalnu muziku Balkana. Deluje od 2003. godine. Grupu čini deset članova: četiri ženska vokala i šest instrumentalista. Akcenat je na tradicionalnim instrumentima (frule, gajde, kaval, tarabuke, tapan), ali u sastavu su i klasični instrumenti – gitara i violina, kao i moderni– klavir i bas-gitara.

U srdačnom razgovoru zamenik gradonačelnika je poželeo dobrodošlicu članovima ovog sastava i istakao neraskidive veze između Srbije i naših sunarodnika koji žive zapadno od Drine.Ovakve manifestacije su jedan od načina negovanja narodnih tradicija i kultruno-istorijskog nasleđa srpskog naroda,rečeno je između ostalog tokom susreta.

Etno sastav „Trag“ održaće besplatan koncert za sve Nišlije večeras od 20 sati u Domu Vojske.

Na repertoaru grupe su pesme iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bugarske. S obzirom na to da “Trag” često nastupa u Rusiji, u repertoar su uvrstili i ruske pesme. Grupa Trag je nastupala na mnogim značajnim manifestacijama u BiH i inostranstvu.


#   Niš   Miloš Banđur   Republika Srpska   Dani Republike Srpske   Etno grupa Trag
@Milos_Bandjur @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima