Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Роман за децу „Љубица и Јанко против злог хакеробњака Кода“

rssBookmark and Share

Ниш 20.06.2022. Јужна Србија Инфо

Представљање романа за децу „Љубица и Јанко против злог хакеробњака Кода“, Владимира Хаџи Танчића, у издању Нишког културног центра, биће одржана 21. Јуна 2022. Године у великој сали НКЦ-а, са почетком у 19 часова.

Роман за децу „Љубица и Јанко против злог хакеробњака Кода“

Мислећи на најмлађу публику, којој је књига и намењена, одлучили смо да јунаке романа оживимо на сцени, а најзанимљивије делове одиграће глумци Стефан Младеновић, Жељка Станковић и Игор Ивановски. 

Поред писца, о књизи ће говорити и професорка дечије књижевности Данијела Костадиновић и млада Ива Петковић која је у тренутку када је илустровала књигу била матурант Уметничке школе Ниш, чиме је заживела идеја да кроз илустрације књига из библиотеке „Мали кружок“, Нишки културни центар пружи младим уметницима подршку за улазак у свет професионалаца. Домаћин промоције је уредник Јелена Поповић.

„Љубица и Јанко против злог хакеробњака Кода“ је роман написан по моделу класичне бајке, али је вешто осавремењен елементима модерне књижевности. Ови ликови, иако живе у краљевству какво деца иначе замишљају, имају телефоне, рачунаре, интернет и озбиљне проблеме које има савремени човек. Добро и зло су се још једном сукобили међу корицама ове књиге, али та борба је настављена и након краја романа, на стварним фејсбук профилима јунака...

О ПИСЦУ

Владимир Хаџи-Танчић рођен је 1975. Године у Нишу. Завршио је Учитељски факултет у Јагодини. Пише приче. Објављује у часописима Летопис Матице српске, Акт, Наш траг, Градина, Поља, Бдења као и у листовима Политика, Књижевни лист, Народне новине и Треће око. Превођен је на немачки језик. Награђиван је за кратку причу. Написао је књигу басни о заштити деце на интернету Басн@. Љубица и Јанко против злог хакеробњака Кода први је његов роман посвећен деци.

Живи у Нишу и ради као учитељ.


 


#   Ниш   књига   Нишки културни центар   роман
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима