Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Све спремно за Ноћ музеја

rssBookmark and Share

19.05.2012. Izvor : Rts |

Припреме за Ноћ музеја завршене су у већини градова. Ниш ће ове године, чак на 32 места у граду, приказати своје музејско благо и уметничке збирке, а очекује се да ће изложбе посетити око 30.000 људи.

Све спремно за Ноћ музеја

Ниш ће се и ове године придружити градовима у којима се одржава Ноћ музеја манифестацијама на 32 локације у граду.

Ноћи музеја придружује се и нишко Народно позориште, перформанс "Креативна ноћ - Шекспирова моћ".

Реч је о стваралачком процесу, сумњама, сујети и надама, каже директорка Народног позоришта Биљана Вујовић, а онда се прелази на причу о Ромеу и Јулији.

Од блага Историјског архива биће изложено шездесетак примерака старе сачуване нишке штампе, а припремљена је и видео-презентација Цар Константин.

Директор Историјског архива у Нишу Иванка Станчевски каже да је занимљиво да се на једном месту виде институције, организације и удржења која носе име Цар Константин.

Првомајска улица, у којој се налазе Музичка и Уметничка школа, биће у Ноћи музеја затворена за саобраћај. Биће то уметничка улица у којој ће радити сликари, дизајнери, графичари и музичари.

Владимир Милошевић, професор Уметничке школе у Нишу, каже да ће програм бити амбициозан, широк, са доста уметничких радионица, као и да ће музички део, у 21 час, отворити Џез бука бенд Музичке школе.

Очекује се да ће бесплатне изложбе, представе, концерте, радионице, у Ноћи музеја у Нишу видети најмање 30.000 посетилаца.


#   Владимир Милошевић   Ноћ музеја   Народно позориште   Уметничка школа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима