Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу одржан концерт за памћење Стефана Миленковића и камерног оркекстра Амороса

rssBookmark and Share

Лесковац 25.12.2017. Јужна Србија Инфо

Поводом 15 година постојања Камерног оркестра Амороса синоћ је одржан концерт Стефана Миленковића и чланова овог оркестра.

У Лесковцу одржан концерт за памћење Стефана Миленковића и камерног оркекстра Амороса

Иако су програмом била најављена само “Четири годишња доба” Антониа Вивалдија, Лесковчани су "почашћени" и Паблом де Сарасетом, односно, његовим “Циганским напевом”, музиком из филма “Шиндлерова листа”, затим, Паганинијем и Клајсером.

Усред концерта маестро је казао да је Лесковац феномен.

“Дивно је што има светлости са вама. Некада се догађа да се окупи група људи која чини чуда, склопе се све коцкице, а у тој групи људи када су у питању велики културни и музички догађаји је и први човек Лесковца Горан Цветановић - рекао је Миленковић и захвалио се, па чак и салутирао на бини, уз наклон за градоначелника.

Уметнички руководилац Аморосо Маја Цакић није пре почетка концерта крила узбуђење због великог јубилеја. Захвалила се публици на подршци.

“Надам се да је ово наших првих 15 година - рекла је и изразила уверење да ће и убудуће наступати са Стефаном Миленковићем у Лесковцу.

Иначе, овај концерт организовали су Аморосо и Лесковачки културни центар уз помоћ Народног позоришта Лесковца, спонзорства Актависа и покровитеља града Лесковца, чији су представници примили захвалнице.

Том приликом градоначелник Цветановић рекао је да ће град и даље пратити Аморосо на њиховом путу.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   концерт   Културни центар Лесковац   Стефан Миленковић   Амороса оркестар
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима