Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу отворен 9. продајни салон књига

rssBookmark and Share

Ниш 29.03.2011. Душан Коцић

Једну од најзначајних културних манифестација у граду на Ветерници прогласио отвореном популарни дечји песник Љубивоје Ршумовић

Љубивоје Ршумовић отвара Девети салон књига
Љубивоје Ршумовић отвара Девети салон књига

ЛЕСКОВАЦ – Још од малена сам почео да читам, да се дружим са песмама Јована Јовановића Змаја, али сам олео да будем доктор или сеоски учитељ, а сам срећом постао песник – казао је Љубивоје Ршумовић на отварању Деветог продајног салона књига у Лесковачком културном центру

Ршумовић је говорио о значају књиге, о дружењу са литературом и улози манифестација попут Деветог салона књига.

На отварању ове културне манифестације говорила је и начелница Управе друштвених делатности Лесковца Сузана Станковић-Илић, истичући да је реч о ,,једном од најзначајнијих културних догађаја у Лесковцу’’.

Девети салон књига трајаће од до 2. априла а учесници – излагачи су Моно и Мањино, Алба Граеца, Арс либри, Младинска књига, ИП боок, Београд, ИП Јован, сви из Београд, ЈРЈ – Земун, Нова књига - Ниш и књижара ,,Стошић’’ – Лесковац, док су гости издавача и излагачи су Лагуна, Зоограф, КИЗ Алтера и Школа за текстил и дизајн из Лесковца.

У Лесковачком културном центру, првог дана манифестације, промовисане су књиге Љубивоја Ршумовића ,,Сунчање на месечини’´и ,,Ујдурме и зврчке из античке’’, у издању београдске Лагуне.

 

 


#   Ниш   књига   Љубивоје Ршумовић   Школа за текстил и дизајн   Јована Јовановић   Ана Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима