Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У обновљеном театру, почели 39. "Борини позоришни дани" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 24.10.2019. Јужна Србија Инфо

У обновљеноj згради Позоришта "Бора Станковић'' градска већница за културу Зорица Jовић, синоћ jе свечано отворила 39. ,,Борине позоришне дане".

У обновљеном театру, почели 39. "Борини позоришни дани" у Врању

Она jе изразила задовољство што су се глумци вратили у своjу кућу и што Врањанци могу да уживаjу у позоришноj уметности у обновљеном здању свог театра коjи има традициjу дугу преко 120 година. 

"Опстаjао jе театарски живот у Врању, захваљуjући глумцима, захваљуjући ентузиjазму заљубљеника у "даске коjе живот значе’’ и њиховоj одлучности да позориште живи и без зграде. Опстаjало jе позориште и уз подршку свих оних поштоваоца позоришне уметности и магиjе коjу она носи. Захваљуjући вери и упорности налазимо се у новом, савременом  позоришном здању коjе jе понос свих нас заjедно: државе, града, глумаца и грађана Врања'', нагласила jе Зорица Jовић отвараjући позоришне свечаности "Бори у част"..

Прве вечери фестивала публика jе имала прилику да погледа представу "Родољупци'' Народног позоришта Београд. Након представе организован jе и разговор са глумцима. Вечерас jе на репертоару представа "М.И.Р.А." у извођењу Битеф театра и режиjи Андраша Урбана.


#   Врање   Борини позоришни дани   Позориште Бора Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима