Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U obnovljenom teatru, počeli 39. "Borini pozorišni dani" u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 24.10.2019. Južna Srbija Info

U obnovljenoj zgradi Pozorišta "Bora Stanković'' gradska većnica za kulturu Zorica Jović, sinoć je svečano otvorila 39. ,,Borine pozorišne dane".

U obnovljenom teatru, počeli 39. "Borini pozorišni dani" u Vranju

Ona je izrazila zadovoljstvo što su se glumci vratili u svoju kuću i što Vranjanci mogu da uživaju u pozorišnoj umetnosti u obnovljenom zdanju svog teatra koji ima tradiciju dugu preko 120 godina. 

"Opstajao je teatarski život u Vranju, zahvaljujući glumcima, zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u "daske koje život znače’’ i njihovoj odlučnosti da pozorište živi i bez zgrade. Opstajalo je pozorište i uz podršku svih onih poštovaoca pozorišne umetnosti i magije koju ona nosi. Zahvaljujući veri i upornosti nalazimo se u novom, savremenom  pozorišnom zdanju koje je ponos svih nas zajedno: države, grada, glumaca i građana Vranja'', naglasila je Zorica Jović otvarajući pozorišne svečanosti "Bori u čast"..

Prve večeri festivala publika je imala priliku da pogleda predstavu "Rodoljupci'' Narodnog pozorišta Beograd. Nakon predstave organizovan je i razgovor sa glumcima. Večeras je na repertoaru predstava "M.I.R.A." u izvođenju Bitef teatra i režiji Andraša Urbana.


#   Vranje   Borini pozorišni dani   Pozorište Bora Stanković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima