Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Прокупљу 10. по реду Међународни филмски фестивал „ПроФиФест“

rssBookmark and Share

Прокупље 20.08.2021. Јужна Србија Инфо

Од 26. до 28. августа у Прокупљу ће се одржати, десети по реду, јубиларни, међународни филмски фестивал под називом „ПроФиФест“ који ће као и обично окупити ауторе кратког филма из Европе и света.

У Прокупљу 10. по реду Међународни филмски фестивал „ПроФиФест“

-Овако велики број година, колико се организује фестивал у нашем граду представља велики успех, како за „Филм клуб“ Прокупље тако и за локалну самоуправу која нас одувек подржава у нашим настојањима и жељи да на најбољи начин и у најбољем светлу промовишемо наш град, рекао је директор и оснивач фестивала Жикица Јовановић.

Захваљујући том фестивалу за Прокупље се чуло широм света, рекао је Јовановић и позвао Прокупчане да и ове године погледају квалитетна и занимљива филмска остварења која ће се приказивати у такмичарском делу фестивала.

Како је нагласио и ове године фестивал ће се дешавати на више локација у граду, а отвориће га 26. августа у 20 сати у Народном музеју Топлице документарни филм „Глумчина“ о легенди југословенског и српског глумишта Зорану Радмиловићу.

У оквиру фестивала 27. августа у прокупачком Дому културе са почетком у 10 сати одржаће се „Филмска радионица за децу“, а истог дана у 12 сати у Народном музеју Топлице почеће такмичарски део фестивала на коме ће бити емитовани филмови који су ове године пристигли на конкурс. У вечерњим сатима, у 20 сати тога дана на платоу испред прокупачког Дома културе биће емитовани филмови „Покајник у покушају“ и „Отац Арсеније“.

Трећег дана фестивала 28. августа у прокупачком музеју са почетком у 10 сати биће одржана трибина, а у 11 сати емитован филм „Одлука“. Тог последњег дана фестивала са почетком у 19 сати у центру града биће одржана „Дечија журка – дружење са Магаренцетом“, а у 20 сати на кошаркашком игралишту код Соколане на отвореном ће бити емитован дугометражни играни филм „Груди“.

За 21 и 30 сати исте вечери планирана је свечана додела филмских награда победницима овогодишњег „ПроФиФеста“.


#   Прокупље   филм   документарни филм   Профи фест   кратки филм
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима