Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Prokuplju 10. po redu Međunarodni filmski festival „ProFiFest“

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.08.2021. Južna Srbija Info

Od 26. do 28. avgusta u Prokuplju će se održati, deseti po redu, jubilarni, međunarodni filmski festival pod nazivom „ProFiFest“ koji će kao i obično okupiti autore kratkog filma iz Evrope i sveta.

U Prokuplju 10. po redu Međunarodni filmski festival „ProFiFest“

-Ovako veliki broj godina, koliko se organizuje festival u našem gradu predstavlja veliki uspeh, kako za „Film klub“ Prokuplje tako i za lokalnu samoupravu koja nas oduvek podržava u našim nastojanjima i želji da na najbolji način i u najboljem svetlu promovišemo naš grad, rekao je direktor i osnivač festivala Žikica Jovanović.

Zahvaljujući tom festivalu za Prokuplje se čulo širom sveta, rekao je Jovanović i pozvao Prokupčane da i ove godine pogledaju kvalitetna i zanimljiva filmska ostvarenja koja će se prikazivati u takmičarskom delu festivala.

Kako je naglasio i ove godine festival će se dešavati na više lokacija u gradu, a otvoriće ga 26. avgusta u 20 sati u Narodnom muzeju Toplice dokumentarni film „Glumčina“ o legendi jugoslovenskog i srpskog glumišta Zoranu Radmiloviću.

U okviru festivala 27. avgusta u prokupačkom Domu kulture sa početkom u 10 sati održaće se „Filmska radionica za decu“, a istog dana u 12 sati u Narodnom muzeju Toplice počeće takmičarski deo festivala na kome će biti emitovani filmovi koji su ove godine pristigli na konkurs. U večernjim satima, u 20 sati toga dana na platou ispred prokupačkog Doma kulture biće emitovani filmovi „Pokajnik u pokušaju“ i „Otac Arsenije“.

Trećeg dana festivala 28. avgusta u prokupačkom muzeju sa početkom u 10 sati biće održana tribina, a u 11 sati emitovan film „Odluka“. Tog poslednjeg dana festivala sa početkom u 19 sati u centru grada biće održana „Dečija žurka – druženje sa Magarencetom“, a u 20 sati na košarkaškom igralištu kod Sokolane na otvorenom će biti emitovan dugometražni igrani film „Grudi“.

Za 21 i 30 sati iste večeri planirana je svečana dodela filmskih nagrada pobednicima ovogodišnjeg „ProFiFesta“.


#   Prokuplje   film   dokumentarni film   Profi fest   kratki film
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima