Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У сусрет четвртом Фестивалу филма

rssBookmark and Share

Прокупље 03.02.2015. Јужна Србија Инфо

Петогодишњицу свог успешног филмског стваралаштва прокупчанин Жикица Јовановић обележио је тако што је љубитеље филма обрадовао ретроспективом својих кратких филмова у галерији Фил-арт у Прокупљу.

У сусрет четвртом Фестивалу филма

И поред тога што је ове филмове већина публике већ имала прилике да види и овога пута је показала велику заинтересованост и пажњу.

 -Ово је подсећање на сам почетак и моје прве кораке у овој уметности. Први филм који сам снимио би је ""Нигде никог"" и он је однео прву награду Гранд призе на Хунсдале филм фестивалу у Америци, нагласио је Жикица Јовановић, подвукавши да део успеха који његови филмови постижу дугује свом сараднику Владану Милутиновићу, који се брине за продукцију ових филмова.

Овај филмски стваралац с поносом истиче да не постоји континент где се није појавио неки од његових филмова, што значи да се свуда где је Јовановић гостовао чуло за Прокупље. Са неким од својих филмова овај запажени филмаџија освојио је 18. награда на Међународним фестивалима.

 Јовановић је за април месец ове године  најавио четврти Прокупачки фестивал кратког филма који има међународни карактер, истичући да ће се потрудити да прокупачка публика у свом граду ужива у остварењима и са  других међународних фестивала.

 


#   Прокупље   фестивал   филм   Жикица Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима