Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ученик прокупачке Гимназије награђен на хуманитарном ликовном конкурсу - портрет Новака Ђоковића

rssBookmark and Share

Прокупље 22.02.2022. Јужна Србија Инфо

Богдан Кривокућа, ученик прокупачке Гимназије, освојио је друго место на ликовном конкурсу Удружења за превентивну педијатрију Србије, у категорији ученика средњих школа. Конкурс је хуманитарног карактера, а његов назив је “Обоји свет шареним бојама, нацртај осмех маленим херојима”. Богдан је радио портрет нашег најбољег спортисте Новака Ђоковића.

Ученик прокупачке Гимназије награђен на хуманитарном ликовном конкурсу - портрет Новака Ђоковића

– За конкурс сам сазнао од сестре, а с обзиром на то да је конкурс био хуманитарног карактера, предложила ми је да нешто нацртам и пошаљем. Ја сам са задовољством прихватио када сам видео о чему је реч. Да насликам  Новака Ђоковића одлучио сам, јер сматрам да је он већини младих највећи узор, истакао је Кривокућа.

Ликовни конкурс „Обоји свет шареним бојама, нацртај осмех маленим херојима“, обухватао је 3 категорије, ученике од првог до четвртог и од петог до осмог разреда основне школе и средњошколце.

На овом конкурсу прво место освојила је Анђела Самарџић из београдске Школе за дизајн, а треће ученица Прве београдске гимназије Софија Кљајић.

Сав приход са конкурса, биће уплаћен за лечење седмогодишње Доротеје Павловић, која болује од епилепсије. Њој је на прегледу 2021. године, констатовано да има тумор на мозгу и да постоји део захваћен кортикалном дисплазијом, која је узрок настанка епилепсије.

Седмогодишњој Доротеји Павловић, новац је потребан за лечење у иностранству, а преко Фондације “Буди хуман”, сви они који желе, могу да помогну поруком 1185 на 3030.


#   Прокупље   Новак Ђоковић   хуманитарна акција   ликовни конкурс   Прокупачка гимназија   Богдан Кривокућа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима