Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лаптоп са посебним софтвером за Даницу

rssBookmark and Share

Прокупље 13.09.2018. Јужна Србија Инфо

Одличној ученици трећег разреда друштвено-језичког смера прокупачке Гимназије Даници Цветковић, која је слабовида од рођења, уручен је лаптоп са посебном конфигурацијом који може да подржи говорни софтвер чија функција претвара текст у глас.

Лаптоп са посебним софтвером за Даницу

Иницијатива за прикупљање средстава покренута је од стране директора школе Драгослава Минића, одељенског старешине Драгице Анђелковић, ученика III-2 разреда и ђачког парламента Гимназије Прокупље.

-Акцију прикупљања помоћи за куповину лаптопа и софтвера подржали су ученици и сви запослени у школи, као и прокупачко Удружење адвоката, рекао је директор Минић.

Одељенски старешина Драгица Анђелковић истиче да је ученица Цветковић све разреде основне и прва два Гимназије завршавала са просечном оценом 5,00.

-Даница је најбољи ђак у разреду. Наставно градиво је до сада савладавала уз помоћ сестре, родитеља и другова из одељења и својим истрајним радом, упорношћу и трудом, изјавила је професорка Анђелковић, која се у Даничино име и име целог разреда захвалила свима који су подржали ову хуманитарну акцију у школи.

Разредни старешина одељења у коме Даница учи, рекла је да се поноси својим ђацима, који и на овај начин показују љубав и хуманост према својој школској другарици.

Насмејана, вредна и скромна Даница Цветковић, која је учесник многих школских, регионалних, међурегионалних и републичких такмичења, истиче да ће јој овај поклон много значити у наставку школовања.

-Захвалила бих се свима који су помогли да добијем лаптоп и софтвер који ће ми много значити током школовања, рекла је Даница Цветковић.

Коментара: 0


#   Прокупље   рачунари   слепи   хуманитарна акција   Даница Цветковић   Савез слепих и слабовидих   Прокупачка гимназија   слабовиди
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима