Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Laptop sa posebnim softverom za Danicu

rssBookmark and Share

Prokuplje 13.09.2018. Južna Srbija Info

Odličnoj učenici trećeg razreda društveno-jezičkog smera prokupačke Gimnazije Danici Cvetković, koja je slabovida od rođenja, uručen je laptop sa posebnom konfiguracijom koji može da podrži govorni softver čija funkcija pretvara tekst u glas.

Laptop sa posebnim softverom za Danicu

Inicijativa za prikupljanje sredstava pokrenuta je od strane direktora škole Dragoslava Minića, odeljenskog starešine Dragice Anđelković, učenika III-2 razreda i đačkog parlamenta Gimnazije Prokuplje.

-Akciju prikupljanja pomoći za kupovinu laptopa i softvera podržali su učenici i svi zaposleni u školi, kao i prokupačko Udruženje advokata, rekao je direktor Minić.

Odeljenski starešina Dragica Anđelković ističe da je učenica Cvetković sve razrede osnovne i prva dva Gimnazije završavala sa prosečnom ocenom 5,00.

-Danica je najbolji đak u razredu. Nastavno gradivo je do sada savladavala uz pomoć sestre, roditelja i drugova iz odeljenja i svojim istrajnim radom, upornošću i trudom, izjavila je profesorka Anđelković, koja se u Daničino ime i ime celog razreda zahvalila svima koji su podržali ovu humanitarnu akciju u školi.

Razredni starešina odeljenja u kome Danica uči, rekla je da se ponosi svojim đacima, koji i na ovaj način pokazuju ljubav i humanost prema svojoj školskoj drugarici.

Nasmejana, vredna i skromna Danica Cvetković, koja je učesnik mnogih školskih, regionalnih, međuregionalnih i republičkih takmičenja, ističe da će joj ovaj poklon mnogo značiti u nastavku školovanja.

-Zahvalila bih se svima koji su pomogli da dobijem laptop i softver koji će mi mnogo značiti tokom školovanja, rekla je Danica Cvetković.

Komentara: 0


#   Prokuplje   računari   slepi   humanitarna akcija   Danica Cvetković   Savez slepih i slabovidih   Prokupačka gimnazija   slabovidi
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima