Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ветерани „Абрашевића“ одушевили Прокупчане

rssBookmark and Share

Прокупље 25.11.2022. Јужна Србија Инфо

Сплетом староградских игара, ветерани Културно уметничког друштва „Абрашевић“, отворили су синоћни концерт у Дому културе, на коме су учествовали и бројни вокални солисти.

Ветерани „Абрашевића“ одушевили Прокупчане

Они су пред прокупачким љубитељима песме и игре, извели само неке од најпознатијих народних песама и игара. На концерту „Ветерани граду“, најстарији чланови овог играчког друштва, публици су поклонили сплет игара из Лесковца, Бранковине и „Косовске краљице“.

У певачком делу овог концерта наступили су Милисав Павловић Пећанац, Славиша Столић, Драган Цекић, Славица Милановић и Нада Радовановић. Они су се представили песмама „Што се боре мисли моје“, „Не силази са чардака“, „Београдски мали пијац“, „Сејдефу мајка буђаше“, „Ја прошетах шефтели сокаком“, „Мила мајко шаљи ме на воду“, „На те мислим“, „Суза закључана“, „Хвалила се лепе Маре мајка“ и „Ноћ је тиха“. Програм је био састављен од музике која се генерацијама и певала и играла.

-Управо неговање наше народне традиције, фолклора, обичаја, народне ношње и песме, био је задатак и вечерашњих учесника. Под окриљем „Абрашевића“ они своје слободно време поклањају управо овом задатку, рекли су у Дому културе, под чијим окриљем годинама уназад раде и стварају чланови овог друштва.

Оркестар, који је пратио синоћне извођаче чинили су Јован Илић бубњеви, Драгутин Ђорђевић Челебон гитара, Небојша Даниловић Бенкс клавир, Александар Луковић хармоника и Бобан Костић, хармоника.

У Дому културе наводе да су сви они заједно заслужни што се у нашем граду чува и негује лепа музичка традиција.

-За све њих је заједничко то што деценије својих живота поклањају управо томе, песми и игри. Надамо се да ће њиховим стопама ићи и генерације млађих чланова Културно уметничког друштва „Абрашевић“, јер заиста имају на кога да се угледају, истакли су уовој установи културе.


#   Прокупље   фолклор   Дом културе Прокупље   Абрашевић Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима