Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Звездице" из Лесковца најбоље у Србији

rssBookmark and Share

Лесковац 03.06.2016. Град Лесковац

Поводом успеха који су постигли на неколико последњих престижних такмичења у земљи и иностранству, за чланове Градског дечјег хора „Звездице“ приређен је пријем у Свечаној сали града.

"Звездице" из Лесковца најбоље у Србији

На Фестивалу дечје хорске музике ФЕДЕХО у Београду, Звездице су освојиле прву награду за најбољи сценски наступ и прву награду за најбоље изведену уметничку композицију,  док су на Фестивалу хорова у Ваљеву понеле титулу апсолутног победника.

У протеклих месец дана представили су се и значајним наступима у Марибору, као и на Интернационалном хорском фестивалу Вокс Мунди у Темишвару.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић, рекао је на пријему да су „Звездице“ један од примера да је Лесковац расадник музичких талената и град који полако постаје прави центар музике и културе.

-Улагањима града у културу настојимо да културним ствараоцима обезбедимо што боље услове за рад, јер знамо да ће нам се они одужити на најбољи начин кроз успехе које постижу у земљи и свету - казао је градоначелник Цветановић истичући да је локална самоуправа и ове године подржала рад „Звездица“ са 700.000 динара.

Диригент Јелена Цветковић, захвалила се градоначелнику Цветановићу на пријему и континуираној подршци коју им пружа локална самоуправа.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   фестивал   пријем   хор   локална самоуправа   Јелена Цветковић   Звездице дечји хор  
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима