Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

2.000 нових радних места

rssBookmark and Share

Лесковац 27.10.2011. Аutor : S.Radović |

Потпредседница Владе задужена за привреду и регионални развоја Верица Калановић уручиће уговоре за пет домаћих и страних компанија у петак, 28. октобра 2011. године у 13 часова. Додела уговора ће се одржати у Индустријској зони у Лесковцу, на градилишту јужнокорејске компаније «Јура».

2.000 нових радних места

За покретање производње и запошљавање нових радника у Лесковцу, подршку Министарства економије и регионалног развоја и агенције СИЕПА, у 14. кругу Програма за подстицај директним инвестицијама, добило је пет домаћих и страних компанија. Ових пет компанија инвестираће укупно у Лесковац око 25 милиона евра и у наредне три године запослити близу 2.000 радника.

Највећу инвестицију од ових пет компанија предвиђа јужнокорејска компанија “Јуре” која у индустријској зони у Лесковцу гради своју четврту фабрику у Србији, а у којој ће посао наћи 1.500 радника. Са овом фабриком у Лесковцу, компанија „Јура“ заокружиће комплетан производни процес каблова у Србији.

Лесковац припада групи градова од посебног интереса који према Уредби о привлачењу инвестиција добијају дупле подстицаје. Градови од посебног интереса су они који имају више од 50.000 становника, а у којима је стопа незапослености већа од 20 одсто.


#   Лесковац   компанија
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима