Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

АНИП "Мозаик" почиње главну сезону годишњим концертом 8. априла у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 22.02.2023. Јужна Србија Инфо

Ансамбл народних игара и песама МОЗАИК, започео је своју играчку сезону прославом своје Крсне славе Света Три Јерарха коју традиционално обележавају сваке године. На самом почетку године најављују много активности и концерата где ће Мозаик представити своју фолклорну традицију баш како Град Ниш и Нишлије заслужују.

АНИП "Мозаик" почиње главну сезону годишњим концертом 8. априла у Нишу

Свој годишњи концерт одржаће 8 априла у сали Природно математичког факултета у Нишу, затим Фестивал Фолклора у мају месецу где ће окупити велики број фолклораша из целе Србије.

Након тога очекује их Семинар фолклора који традиционално организују,затим Летња турнеја у Бугарској као и такође Летњи Караван Мозаика који су  прошле године кренули са Југа Србије,а ове године биће то три нове дестинације са целовечерњим концертима са преко 60 играча које ће одржати у Гучи,Краљеву и Врњачкој Бањи. За Мозаиковце су ово редовне активности који су у њиховом плану и програму сваке године,јер како кажу један Фолклорни ансамбл треба поред играња у сали,исто тако и да покаже на сценама широм Србије и осталих држава своје национално благо и у свом граду да организују разне манифестације. Много нових идеја још стоји у фиокама и чекају право време да се десе,јер баш све те идеје су писали чланови ансамбла,као и чланови управног одбора и уметничког савета. 

"Јако нам је важно да свачије идеје и мишљења чујемо и покушамо да их реализујемо,јер тако доказујемо да је Мозаик једна велика породица где влада велика жеља за традицијом и где поштујемо сваког нашег члана. Поносни смо на наше Хуманитарне акције које стално организујемо и увек се трудимо да помогнемо како деци тако и старијим суграђанима којима је помоћ потребна. Захвални смо свим добрим људима који препознају наш рад на адекватан начин и Мозаик препознају као велики потенцијал,за то су докази награде и повеље које смо добили као Организација у коју можете имати поверење и са којом увек можете сарађивати", поручују из АНИП "Мозаик"


#   Ниш   фолклор   КУД Мозаик
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима