Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

ANIP "Mozaik" počinje glavnu sezonu godišnjim koncertom 8. aprila u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 22.02.2023. Južna Srbija Info

Ansambl narodnih igara i pesama MOZAIK, započeo je svoju igračku sezonu proslavom svoje Krsne slave Sveta Tri Jerarha koju tradicionalno obeležavaju svake godine. Na samom početku godine najavljuju mnogo aktivnosti i koncerata gde će Mozaik predstaviti svoju folklornu tradiciju baš kako Grad Niš i Nišlije zaslužuju.

ANIP "Mozaik" počinje glavnu sezonu godišnjim koncertom 8. aprila u Nišu

Svoj godišnji koncert održaće 8 aprila u sali Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu, zatim Festival Folklora u maju mesecu gde će okupiti veliki broj folkloraša iz cele Srbije.

Nakon toga očekuje ih Seminar folklora koji tradicionalno organizuju,zatim Letnja turneja u Bugarskoj kao i takođe Letnji Karavan Mozaika koji su  prošle godine krenuli sa Juga Srbije,a ove godine biće to tri nove destinacije sa celovečernjim koncertima sa preko 60 igrača koje će održati u Guči,Kraljevu i Vrnjačkoj Banji. Za Mozaikovce su ovo redovne aktivnosti koji su u njihovom planu i programu svake godine,jer kako kažu jedan Folklorni ansambl treba pored igranja u sali,isto tako i da pokaže na scenama širom Srbije i ostalih država svoje nacionalno blago i u svom gradu da organizuju razne manifestacije. Mnogo novih ideja još stoji u fiokama i čekaju pravo vreme da se dese,jer baš sve te ideje su pisali članovi ansambla,kao i članovi upravnog odbora i umetničkog saveta. 

"Jako nam je važno da svačije ideje i mišljenja čujemo i pokušamo da ih realizujemo,jer tako dokazujemo da je Mozaik jedna velika porodica gde vlada velika želja za tradicijom i gde poštujemo svakog našeg člana. Ponosni smo na naše Humanitarne akcije koje stalno organizujemo i uvek se trudimo da pomognemo kako deci tako i starijim sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Zahvalni smo svim dobrim ljudima koji prepoznaju naš rad na adekvatan način i Mozaik prepoznaju kao veliki potencijal,za to su dokazi nagrade i povelje koje smo dobili kao Organizacija u koju možete imati poverenje i sa kojom uvek možete sarađivati", poručuju iz ANIP "Mozaik"

Komentara: 0


#   Niš   folklor   KUD Mozaik
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima