Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цариници спремни за почетак туристичке сезоне, ипак будите спремни на повремене застоје

rssBookmark and Share

Градина 21.06.2021. Јужна Србија Инфо

Попуштање епидемиолошких мера и отварање граница условиће и већи број путника који ће овог лета доћи у Србију, само проћи кроз нашу земљу или се пак упутити ка летовалиштима у иностранству. У време годишњих одмора царинска служба пословично појачава активности и предузима све неопходне мере, како би путницима олакшала путовање.

Цариници спремни за почетак туристичке сезоне, ипак будите спремни на повремене застоје

На граничном прелазу Прешево се осећа да туристичка сезона полако почиње, па иако за сада нема задржавања, очигледан је већи број путника. Током последња два-три дана број путника се повећао, али је то далеко од гужви које знају да се створе у јеку сезоне.

Обично се између 7 и 8 часова ујутру, па потом и око поднева, окупи мало већи број аутомобила са туристима који желе да пређу границу и тада чекање траје око 15-20 минута. Цариници са тог прелаза кажу, да се већи број путника може очекивати тек када почне школски распуст у Србији, односно, крајем овог и почетком следећег месеца.

С обзиром на то да прелаз Евзони, који је нашим туристима најкраћи пут до Грчке, и даље не ради ноћу, доста путника се одлучује да пут мора крене преко Бугарске, а посебно они који путују туристичким аутобусима.

У том случају за излаз из земље се најчешће користи гранични прелаз Градина, или неки од мањих алтернативних прелаза у близини (прелази Стрезимировци и Рибарци).

Тренутно се на прелазу Градина реконструише асфалт на улазу у Србију, па се за оба смера користи излазна страна прелаза на којој је асфалт већ замењен. Упркос радовима, задржавања нема, јер ни на Градини уобичајне сезонске гужве још нису почеле. Путнички и аутобуски саобраћај се одвија нормално и без икаквих застоја.

Како летња сезона одмиче, на свим прелазима, где год је то могуће, биће отворен максималан број улазних и излазних трака, кажу из Управе царина.


#   саобраћај   Градина   Управа царина   Гранични прелаз   гранична полиција
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима