Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градина и Прешево растерећени, на Хоргошу колапс

Bookmark and Share

19.08.2018. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Појачан саобраћај и још једна велика смена туриста овог викенда условила је дуга и вишесатна задржавања на појединим граничним прелазима као што је Хоргош. На Батровцима је знатно боља ситуација него јуче, граница се пролази готово без чекања. На улазу у земљу преко Прешева чека се 15 минута, на Градини до пола сата.

Хоргош, недеља 19. август
Хоргош, недеља 19. август

И поред великог напора граничне полиције, уз асистенцију саобраћајне, да растерете поједине граничне прелазе преусмеравањем саобраћаја на мање оптерећене, константно јак прилив возила условљава дужа задржавања, саопштио је АМСС.

Према последњим подацима Управе граничне полиције, на прелазу Хоргош тренутно су вишесатна задржавања, па се за Мађарску саветује коришћење прелаза Келебија или Бачки Брег, док су прелази Бајмок, Ђала, Бачки Виногради и Хоргош 2 отворени од 7 до 19 сати.

На Гостуну, са Црном Гором, такође је појачан саобраћај и чека се око 40 минута.

На осталим прелазима за сада нема дужих чекања од 30 минута.

Због очекивано јачег прилива возила и почетка још једног таласа појачаног саобраћаја возачима се препоручује коришћење мање фреквентних граничних прелаза посебно са Хрватском и Мађарском где су задржавања најдужа.

Према последњим информацијама добијених од ЈП "Путеви Србије" на наплатним станицама нема задржавања.

Подсетимо:

Веб камере, које у сваком тренутку можете погледати на интернет платформи АМСС, преносе потпуну информацију са тренутном сликом о интезитету саобраћаја и потребним временом за пролаз нашег граничног прелаза.

Линк за веб камере: https://kamere.amss.org.rs/

Коментара: 0


#   Путеви Србије   саобраћај   АМСС   интернет   Гранични прелаз   гранична полиција
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима