Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Грантови за 117 омладинских инициjатива широм Србиjе

rssBookmark and Share

Блаце 19.10.2015. Танјуг

фондациjа Aна и Владе Дивац доделила jе грантове у укупном износу од 90.000 долара за 117 локалних омладинских инициjатива у девет општина, чиме ће бити унапређен квалитет живота у локалним заjедницама, саопштила jе данас та организациjа.

Грантови за 117 омладинских инициjатива широм Србиjе

Kроз наведене инициjативе, формалне и неформалне омладинске групе ће реализовати проjекте коjи ће унапредити квалитет живота у њиховим локалним заjедницама, а проjекти ће бити реализовани у оквиру проjекта Дивац омладински фондови коjи финансиjски подржава Aгенциjа за међународни развоj Сjедињених Aмеричких Држава (USAID). 

У оквиру инициjатива коjе ће бити реализоване до марта 2017. године, биће обновљени кошаркашки терени и дечиjа игралишта, адаптиране теретане на отвореном, осликани мурали, организоване радионице о роботици и реализоване броjне друге активности у вези са унапређењем и промоциjом културе, спорта, здравља, образовања и активизма. 

Oсим средстава коjе jе обезбедила фондациjа, партнерске општине и локални бизниси обезбеђуjу средства за реализациjу омладинских инициjатива у истом износу. 

Tо, како jе саопштено, показуjе да локалне самоуправе препознаjу значаj омладинског ангажовања и деле веровање да jе улагање у младе кључно за развоj Србиjе. 

Партнерске општине на проjекту су: Aранђеловац, Блаце, Kањижа, Лазаревац, Oбреновац, Приjепоље, Владичин Хан, Власотинце и Вршац.

Проjекат Дивац омладински фондови jе двогодишњи проjекат покренут у марту ове године, а има за циљ да оснажи младе да се залажу за активирање локалних ресурса и да подстакне учешће младих у креирању и развоjу локалних политика. 

Проjекат jе наставак успешно реализованог првог проjекта Дивац омладински фондови подржаног од USAID-а, у оквиру кога су током 2014. године подржане 94 омладинске инициjативе у девет партнерских општина коjе су укључиле 12.000 младих широм Србиjе. 

Коментара: 0


#   Блаце   млади   Власотинце   Владичин Хан   кошаркашки терен   Фондација Ана и Владе Дивац   Дивац омладински фондови
@FondacijaDivac @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима