Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grantovi za 117 omladinskih inicijativa širom Srbije

rssBookmark and Share

Blace 19.10.2015. Tanjug

fondacija Ana i Vlade Divac dodelila je grantove u ukupnom iznosu od 90.000 dolara za 117 lokalnih omladinskih inicijativa u devet opština, čime će biti unapređen kvalitet života u lokalnim zajednicama, saopštila je danas ta organizacija.

Grantovi za 117 omladinskih inicijativa širom Srbije

Kroz navedene inicijative, formalne i neformalne omladinske grupe će realizovati projekte koji će unaprediti kvalitet života u njihovim lokalnim zajednicama, a projekti će biti realizovani u okviru projekta Divac omladinski fondovi koji finansijski podržava Agencija za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država (USAID). 

U okviru inicijativa koje će biti realizovane do marta 2017. godine, biće obnovljeni košarkaški tereni i dečija igrališta, adaptirane teretane na otvorenom, oslikani murali, organizovane radionice o robotici i realizovane brojne druge aktivnosti u vezi sa unapređenjem i promocijom kulture, sporta, zdravlja, obrazovanja i aktivizma. 

Osim sredstava koje je obezbedila fondacija, partnerske opštine i lokalni biznisi obezbeđuju sredstva za realizaciju omladinskih inicijativa u istom iznosu. 

To, kako je saopšteno, pokazuje da lokalne samouprave prepoznaju značaj omladinskog angažovanja i dele verovanje da je ulaganje u mlade ključno za razvoj Srbije. 

Partnerske opštine na projektu su: Aranđelovac, Blace, Kanjiža, Lazarevac, Obrenovac, Prijepolje, Vladičin Han, Vlasotince i Vršac.

Projekat Divac omladinski fondovi je dvogodišnji projekat pokrenut u martu ove godine, a ima za cilj da osnaži mlade da se zalažu za aktiviranje lokalnih resursa i da podstakne učešće mladih u kreiranju i razvoju lokalnih politika. 

Projekat je nastavak uspešno realizovanog prvog projekta Divac omladinski fondovi podržanog od USAID-a, u okviru koga su tokom 2014. godine podržane 94 omladinske inicijative u devet partnerskih opština koje su uključile 12.000 mladih širom Srbije. 

Komentara: 0


#   Blace   mladi   Vlasotince   Vladičin Han   košarkaški teren   Fondacija Ana i Vlade Divac   Divac omladinski fondovi
@FondacijaDivac @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima