Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Институт "Нишка Бања" 9. маја обележва ЕВРОПСКИ ДАН СРЧАНЕ СЛАБОСТИ

rssBookmark and Share

Нишка Бања 07.05.2022. Јужна Србија Инфо

ЕВРОПСКИ ДАН СРЧАНЕ СЛАБОСТИ ће бити обележен у Институту "Нишка Бања" акцијом лекара, медицинских сестара и техничара и физиотерапеута 09. маја 2022. од 09:00 до 10:30 часова.

Институт "Нишка Бања" 9. маја обележва ЕВРОПСКИ ДАН СРЧАНЕ СЛАБОСТИ

Европски дан срчане слабости се обележава у целој Европи од маја 2011. године, односно у Србији од 2012. године у организацији Удружења за срчану слабост Србије. Овај дан је осмишљен како би указао на важност препознавања срчане инсуфицијенције, успостављања тачне дијагнозе и адекватног лечења.

Институт ”Нишка Бања” – Клиника за кардиологију и ове године ће узети активно учешће у обележавању дана срчане слабости. У понедељак, 09. маја 2022. године организовано је предавање за пацијенте од 09:00 до 09:45 часова у Пленум сали, а затим ће на тераси стационара „Радон“ наши лекари кроз интеракцију са заинтересованим грађанима, говорити о томе зашто је срчана слабост један од највећих проблема савремене цивилизације, мериће крвни притисак, разговарати са посетиоцима, одговарати на њихова питања, давати савете који се односе на  превенцију срчане инсуфицијенције, односно подсећаће болеснике зашто је битно да редовно узимају прописану терапију и да се редовно контролишу. Након тога физиотерапеути Института, заједно са осталим медицинским особљем повешће грађане у шетњу за здраво срце.

И ове године биће подељен штампани материјал који је конципиран тако да, на једноставан начин и без збуњујуће медицинске терминологије, објасни шта је то срчана слабост, зашто је битна, која су то стања која доводе до срчане слабости, који су симптоми и знаци срчане слабости, када се јавити свом лекару. Интересантна су и поглавља која се тичу планирања терапије, како не заборавити да узмете лек, како се понашати током свакодневних активности.

Коментара: 0


#   Нишка Бања   Институт Нишка Бања   срчани болесници   Европски дан срчане слабости
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима