Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Institut "Niška Banja" 9. maja obeležva EVROPSKI DAN SRČANE SLABOSTI

rssBookmark and Share

Niška Banja 07.05.2022. Južna Srbija Info

EVROPSKI DAN SRČANE SLABOSTI će biti obeležen u Institutu "Niška Banja" akcijom lekara, medicinskih sestara i tehničara i fizioterapeuta 09. maja 2022. od 09:00 do 10:30 časova.

Institut "Niška Banja" 9. maja obeležva EVROPSKI DAN SRČANE SLABOSTI

Evropski dan srčane slabosti se obeležava u celoj Evropi od maja 2011. godine, odnosno u Srbiji od 2012. godine u organizaciji Udruženja za srčanu slabost Srbije. Ovaj dan je osmišljen kako bi ukazao na važnost prepoznavanja srčane insuficijencije, uspostavljanja tačne dijagnoze i adekvatnog lečenja.

Institut ”Niška Banja” – Klinika za kardiologiju i ove godine će uzeti aktivno učešće u obeležavanju dana srčane slabosti. U ponedeljak, 09. maja 2022. godine organizovano je predavanje za pacijente od 09:00 do 09:45 časova u Plenum sali, a zatim će na terasi stacionara „Radon“ naši lekari kroz interakciju sa zainteresovanim građanima, govoriti o tome zašto je srčana slabost jedan od najvećih problema savremene civilizacije, meriće krvni pritisak, razgovarati sa posetiocima, odgovarati na njihova pitanja, davati savete koji se odnose na  prevenciju srčane insuficijencije, odnosno podsećaće bolesnike zašto je bitno da redovno uzimaju propisanu terapiju i da se redovno kontrolišu. Nakon toga fizioterapeuti Instituta, zajedno sa ostalim medicinskim osobljem povešće građane u šetnju za zdravo srce.

I ove godine biće podeljen štampani materijal koji je koncipiran tako da, na jednostavan način i bez zbunjujuće medicinske terminologije, objasni šta je to srčana slabost, zašto je bitna, koja su to stanja koja dovode do srčane slabosti, koji su simptomi i znaci srčane slabosti, kada se javiti svom lekaru. Interesantna su i poglavlja koja se tiču planiranja terapije, kako ne zaboraviti da uzmete lek, kako se ponašati tokom svakodnevnih aktivnosti.

Komentara: 0


#   Niška Banja   Institut Niška Banja   srčani bolesnici   Evropski dan srčane slabosti
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima