Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложба и предавање о савременој данској архитектури

rssBookmark and Share

Ниш 15.05.2019. Јужна Србија Инфо

Уз велику подршку данског Министарства спољних послова и данског Министарства за културу, Амбасада Краљевине Данске ове године организује изложбу и предавање о савременој данској архитектури, у сарадњи са Градом Нишом и Грађевинско-архитектонским факултетом Универзитета у Нишу.

Изложба и предавање о савременој данској архитектури

Аутори изложбе су данско Министарство спољних послова, Удружење данских архитектонских фирми и DANISH™, платформа за промоцију данске архитектуре и урбанизма. Изложба ће приказати примере савремене, одрживе архитектуре познатих данских фирми. Од друштвено одрживих пројеката који су усмерени на стварање интеракције до еколошких, одрживих пројеката којима се смањују емисије претварањем енергије сунца, воде и ветра у електричну енергију.

Након отварања изложбе студенти и сви заинтересовани ће имати прилику да чују предавање Јакоба Мацена некадашњег члана урбанистичког тима Града Копенхагена, који ће са присутнима поделити своја искуства из области урбанистичког планирања градова у Данској. Такође, након предавања, уз подршку данског Министарства културе, Амбасада Краљевине Данске организоваће приказивање данског документарног филма „Велика архитектура на малој планети“ у продукцији данске националне телевизије DR и продукцијске куће „The Thin Green Line“, такође у амфитеатру. Овај документарни филм се бави примерима данске архитектуре и урбанистичког планирања од Копенхагена до Буенос Ајреса, као и изазовима данашњице, попут климатских промена и све веће урбанизације.

 

Коментара: 0


#   Ниш   студенти   Данска   архитекта   Министарство спољних послова  
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима