Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Као и у школама, настава на факултетима почиње извођењем државне химне

rssBookmark and Share

25.09.2021. Јужна Србија Инфо

Према саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а с обзиром да је почетак нове академске године свечан за све студенте у Републици Србији, свим високошколским установама, на предлог СКОНУС-а, препоручено је да први час наставе у новој академској години почне извођењем химне Републике Србије „Боже правде”.

Као и у школама, настава на факултетима почиње извођењем државне химне

На овај начин студенти граде и поштовање према држави у којој живе и својој нацији и развијају осећај заједништва и припадности друштвеној заједници.

Интонирање химне високошколске установе могу да изведу путем разгласа, рачунара, музичког или телефонског уређаја, односно певањем, уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Темељи будућности наше државе и друштва засновани су на образовању и због тога је оно државни приоритет и доступно свима.

Министарство просвете позива све студенте и наставно особље да ту прилику у највећој могућој мери користе, да увек имају на уму изузетне вредности сазнавања и стварања, као и то да се од сваког појединца, студента и наставника, очекује да пружи свој лични допринос у корист друштвене заједнице.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја свим студентима и професорима жели успешан почетак академске 2021/2022. године, наводи се у саопштењу.


#   студенти   настава   Министарство просвете   Универзитет у Нишу   академик   државна химна
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима