Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нема више старе коцке, коначно реконструкција саобраћајнице на улазу у Грделицу

rssBookmark and Share

Лесковац 26.05.2019. Јужна Србија Инфо

Ругло улаза у Грделицу, са коцом на путу више неће постојати. У петак су започети радови на реконструкцији улице, у дужини од 570 метара, од улаза у Грделицу до кружног тока код Ораовице.

Нема више старе коцке, коначно реконструкција саобраћајнице на улазу у Грделицу

„Рехабилитација деонице је веома значајна, зато што ова деоница више деценија представља проблем и ризик за све учеснике у саобраћају, возаче и нарочито пешаке.

Радовима на њој, у вредности од 34 милиона динара, као и осталим радовима спроведеним на територији Грделице, попут рехабилитације улице Боре Пешића у вредности од 36 милиона динара, Коридори Србије доприносе подизању квалитета саобраћајне инфраструктуре лесковачког краја.

Ово предузеће више од 6 година инвестира у ову област на територији града и хвала им на томе,“ – истакао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић том приликом.

„Овај ауто-пут је значајан за читаву Србију, југ и Лесковац зато што савремени ауто-путеви попут њега доприносе привредном развоју, инвестицијама а тиме и отварању нових радних места,“ – додао је градоначелник Цветановић.

Леонид Вуковић, шеф пројекта „Југ“ рекао је:

„Ово је последњи у низу примера где су Коридори Србије показали да су друштвено-одговорно предузеће, да воде рачуна о грађанима, изградњи ауто-пута. Драго ми је да данас имамо прилику да присуствујемо овако једном лепом догађају – почетак радова на појачаном одржавању државног пута у дужини од 570 метара. Предвиђено је уклањање старог дотрајалог коловоза и изградња новог асфалтно-бетонског у ширини од 6 метара. Оно што је значајније од овог модерног коловоза који ће пружити безбеднију вожњу свих корисницима јесте да предвиђена и изградња пешачке зоне у комплетној дужини, тако да ће пешаци бити физички раздвојени од саобраћаја и тиме ће се допринети значајно унапређењу њихове безбедности.“

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   саобраћај   ауто-пут   улице   Грделица   реконструкција   Коридори Србије
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима