Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ливдаска улица добила уличну расвету

rssBookmark and Share

Ниш 31.08.2018. Јужна Србија Инфо

Свега десетак дана је радницима ЈКП "Паркинг сервис" било потребно за реализацију договора Градоначелника Дарка Булатовића и житеља Ливадске улице у Насељу 9. Мај, која је постала позната као једна од последњих на територији Града Ниша која нема уличну расвету.

Ливдаска улица добила уличну расвету

У тих неколико дана постављене су нове бандере, доведена струја и прикључене уличне сијалице, тако да мештани овог дела Новог села више неће морати да пут до својих кућа проналазе уз помоћ светиљки и батеријских лампи.

Градоначелник нагашаа да је ово почетак отклањања годинама нагомилаваних комуналних проблема који муче становнике, не само ове, већ и великог броја других улица у овом приградском насељу, и за чије решавање нико, у претходних тридесетак година, није имао ни воље ни разумевања. Он је рекао да ће за неколико недеља бити завршени и пројекти реконструкције водоводне мреже у овој и још двадесетак улица у насељу, и да ће радови на замени цеви почети са првим лепим данима наредне године.

Вршилац дужности директора нишког водовода Игор Вучић, који је заједно са директором Паркинг сервиса Дејаном Димитријевићем и Градоначелником Булатовићем синоћ обишао радове и разговарао са житељима ове улице, рекао је да ће уместо једног заједничког водомера завршетком тог пројекта, сва домаћинства добити сопствене водомере у дворишту, и да ће брига о одржавању секундарне мреже, као и отклањање евентуалних хаварија и губитака на водоводнј мрежи прећи у надлежност ЈКП Наисус.

Мештани Ливадске улице, презадовољни су, како кажу, брзином којом је решен проблем са уличним осветљењем. Они су се захвалили се Градоначелнику и његовим сарадницима на труду који су уложили да и у овај део града стигне један од основних стандарда 21. века, што здрава и безбедна вода за пиће свакако јесте.

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   Ново Село   Паркинг сервис   9. мај насеље   улична расвета   вода за пиће   Игор Вучић
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима