Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Livdaska ulica dobila uličnu rasvetu

rssBookmark and Share

Niš 31.08.2018. Južna Srbija Info

Svega desetak dana je radnicima JKP "Parking servis" bilo potrebno za realizaciju dogovora Gradonačelnika Darka Bulatovića i žitelja Livadske ulice u Naselju 9. Maj, koja je postala poznata kao jedna od poslednjih na teritoriji Grada Niša koja nema uličnu rasvetu.

Livdaska ulica dobila uličnu rasvetu

U tih nekoliko dana postavljene su nove bandere, dovedena struja i priključene ulične sijalice, tako da meštani ovog dela Novog sela više neće morati da put do svojih kuća pronalaze uz pomoć svetiljki i baterijskih lampi.

Gradonačelnik nagašaa da je ovo početak otklanjanja godinama nagomilavanih komunalnih problema koji muče stanovnike, ne samo ove, već i velikog broja drugih ulica u ovom prigradskom naselju, i za čije rešavanje niko, u prethodnih tridesetak godina, nije imao ni volje ni razumevanja. On je rekao da će za nekoliko nedelja biti završeni i projekti rekonstrukcije vodovodne mreže u ovoj i još dvadesetak ulica u naselju, i da će radovi na zameni cevi početi sa prvim lepim danima naredne godine.

Vršilac dužnosti direktora niškog vodovoda Igor Vučić, koji je zajedno sa direktorom Parking servisa Dejanom Dimitrijevićem i Gradonačelnikom Bulatovićem sinoć obišao radove i razgovarao sa žiteljima ove ulice, rekao je da će umesto jednog zajedničkog vodomera završetkom tog projekta, sva domaćinstva dobiti sopstvene vodomere u dvorištu, i da će briga o održavanju sekundarne mreže, kao i otklanjanje eventualnih havarija i gubitaka na vodovodnj mreži preći u nadležnost JKP Naisus.

Meštani Livadske ulice, prezadovoljni su, kako kažu, brzinom kojom je rešen problem sa uličnim osvetljenjem. Oni su se zahvalili se Gradonačelniku i njegovim saradnicima na trudu koji su uložili da i u ovaj deo grada stigne jedan od osnovnih standarda 21. veka, što zdrava i bezbedna voda za piće svakako jeste.

Komentara: 0


#   Niš   Darko Bulatović   Novo Selo   Parking servis   9. maj naselje   ulična rasveta   voda za piće   Igor Vučić
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima