Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Међународни дан физиотерапеута - Покрени се осети живот

rssBookmark and Share

Нишка Бања 06.09.2022. Јужна Србија Инфо

Од 1951. године се у читавом свету 8. септембра обележава Међународни дан физиотерапеута, са циљем да се јавности скрене пажња на улогу коју физиотерапеути имају у превенцији, лечењу, очувању здравља и побољшању квалитета живот.

Међународни дан физиотерапеута - Покрени се осети живот

Они помажу повређеним и болесним људима да повећају покретљивост зглобова  и на тај начин ублаже или у потпуности спрече трајне последице повреда или болести.

Мото манифестације је ПОКРЕНИ СЕ ОСЕТИ ЖИВОТ. Физиотерапеути ће кроз заједнички час вежбања, презентовати вежбе за леп почетак радног дана и указати на значај физичке активности у лечењу кардиоваскуларних и реуматолошких болести, превенцију гојазности, побољшању физичке кондиције и ублажавању психичке напетости и јачању отпорности на стрес било које врсте.

Због тренутне епидемиолошке ситуације,  јавном часу вежбања ће присуствовати, осим физиотерапеута, и сви запослени у Институту”Нишка Бања”, ученици средње медицинске “Др  Миодраг Лазић” и  школе “Моде и лепоте”, који професионалну праксу похађају у нашем Институту.

Делиће се и промотивни материјал о лечењу кардиоваскуларних болесника, лечењу остеопорозе, о заштитним положајима за кичмени стуб и након угредње ендопротезе кука и услугама које пружа наш Велнес центар и новоотворени Велнес стидио-базен бр. 3.

Програм обележавања Дана физиотерапеута:

08.09.2022. у 10.00 -  тераса 4. спрата стационара “Радон”

09.09.2022. у 13.00 – у оквиру Међународног сајма туризма у тржном центру “Делта планет”


#   Нишка Бања   Радон Нишка Бања   велнес   Међународни дан физиотерапеута
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима