Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Međunarodni dan fizioterapeuta - Pokreni se oseti život

rssBookmark and Share

Niška Banja 06.09.2022. Južna Srbija Info

Od 1951. godine se u čitavom svetu 8. septembra obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta, sa ciljem da se javnosti skrene pažnja na ulogu koju fizioterapeuti imaju u prevenciji, lečenju, očuvanju zdravlja i poboljšanju kvaliteta život.

Međunarodni dan fizioterapeuta - Pokreni se oseti život

Oni pomažu povređenim i bolesnim ljudima da povećaju pokretljivost zglobova  i na taj način ublaže ili u potpunosti spreče trajne posledice povreda ili bolesti.

Moto manifestacije je POKRENI SE OSETI ŽIVOT. Fizioterapeuti će kroz zajednički čas vežbanja, prezentovati vežbe za lep početak radnog dana i ukazati na značaj fizičke aktivnosti u lečenju kardiovaskularnih i reumatoloških bolesti, prevenciju gojaznosti, poboljšanju fizičke kondicije i ublažavanju psihičke napetosti i jačanju otpornosti na stres bilo koje vrste.

Zbog trenutne epidemiološke situacije,  javnom času vežbanja će prisustvovati, osim fizioterapeuta, i svi zaposleni u Institutu”Niška Banja”, učenici srednje medicinske “Dr  Miodrag Lazić” i  škole “Mode i lepote”, koji profesionalnu praksu pohađaju u našem Institutu.

Deliće se i promotivni materijal o lečenju kardiovaskularnih bolesnika, lečenju osteoporoze, o zaštitnim položajima za kičmeni stub i nakon ugrednje endoproteze kuka i uslugama koje pruža naš Velnes centar i novootvoreni Velnes stidio-bazen br. 3.

Program obeležavanja Dana fizioterapeuta:

08.09.2022. u 10.00 -  terasa 4. sprata stacionara “Radon”

09.09.2022. u 13.00 – u okviru Međunarodnog sajma turizma u tržnom centru “Delta planet”


#   Niška Banja   Radon Niška Banja   velnes   Međunarodni dan fizioterapeuta
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima